Noodlanding Boeing van TNT in Birmingham

Een Boeing 737 vrachtvliegtuig van de koerierdienst TNT, komende uit Luik-Bierset heeft donderdagochtend omstreeks 6 uur een noodlanding gemaakt op het vliegveld van het Engelse Birmingham.

Belga

Daardoor was het vliegverkeer lange tijd gestremd, zo meldt de BBC. Het toestel dat de geregelde verbinding van Bierset naar Stansted (ten noorden van Londen) uitvoerde, werd naar Birmingham afgeleid wegens slecht weer, aldus een woordvoerder van TNT aan Belga. Bij de landing trad een defect op waardoor het landingsgestel dienst weigerde. Het vliegtuig kwam aan het eind van de landingsbaan dwars op de piste en overhellend naar een kant tot stilstand. De twee bemanningsleden kwamen ongedeerd uit het incident, aldus de BBC en TNT.

Het luchtverkeer op het vliegveld in de Midlands werd door de geblokkeerde Boeing 737-300 onderbroken. De meeste vluchten werden omgeleid op Nottingham en Coventry of geschrapt. De landingsbaan zal niet voor donderdagavond kunnen worden vrijgemaakt, aldus de BBC. Er is een onderzoek geopend naar de oorzaak van de averij.