Twee Italianen kruisigen gehandicapte voor de grap

Twee jonge Italianen hebben op straat een 25-jarige gehandicapte aan een circa 2,5 meter groot kruis gebonden en met hun gsm foto's van het slachtoffer gemaakt.

Belga

Tijdens die mishandeling voor een café in de omgeving van Rimini snelde niemand de "gekruisigde" ter hulp. De daders zegden dat het "slechts om een grap ging", aldus de Milanese krant Corriere della Sera woensdag op haar frontpagina.

Pas toen een patrouille van de carabinieri voorbijkwam, werd aan de middernachtelijke "grap" in het dorp Mondaino een eind gemaakt. Beide jongemannen wilden opscheppen met foto's van hun vernederende daad, luidt het.

De krant wijst er op dat het misdrijf niet in een sociaal achtergesteld gebied werd gepleegd, maar in een welgestelde buurt. De autoriteiten en de media vragen zich vooral af waarom niemand de gehandicapte heeft geholpen. "Wat mij erg bezwaart, is dat niemand wat heeft durven ondernemen", zei burgemeester Luigi Casadei. De twee daders zijn al in staat van beschuldiging gesteld wegens het toebrengen van verwondingen en minachting van religieuze symbolen.