Truiense vrouw stort uit raam Turks hotel

Vorige week is de 45-jarige Gertie Vos uit Sint-Truiden in het Turkse vakantieoord Antalya om het leven gekomen. Moord wordt niet uitgesloten.

Jozef Croughs

De vrouw viel van de vierde etage van haar hotel. In eerste instantie werd uitgegaan van zelfmoord, maar omdat de vriendin even voor de feiten onrustwekkende sms'jes kreeg, wordt moord niet uitgesloten.

In de omgeving van Gertie Vos gelooft niemand in zelfmoord. De vrouw was maandag 5 juni door Rudy Geunes, haar ex-man en nu opnieuw haar vriend, naar Zaventem gebracht voor haar vakantie naar Turkije. In Turkije had ze tijdens een eerdere vakantie een man leren kennen. De hotelkamer waar het ongeval gebeurde, was geboekt door die man.

De eerste dagen van de vakantie kreeg iedereen opgewekte berichtjes van Gertie. Tot woensdag alarmerende berichten kwamen dat ze verkracht en ontvoerd was. Nadat vrijdag het nieuws van de dood van Gertie Vos bekend was geraakt, stapte haar vriendin naar de politie in Borgloon. Van daaruit werd Buitenlandse Zaken ingeschakeld. Via de verbindingsofficier werd de Turkse politie ingelicht. Het proces-verbaal dat in Borgloon werd opgesteld, is naar Turkije gestuurd. Inmiddels is er al een autopsie uitgevoerd op het lichaam van de vrouw. Ook de hotelkamer is verzegeld.

De Belgische consul in Turkije is naar Antalya gereisd om het onderzoek van dichtbij te volgen. De lokale politie kan nu enkel afwachten of de Turkse politie nog meer onderzoeksdaden vraagt. Onderzoek in Turkije heeft wel al uitgewezen dat de Turkse vriend van Gertie Vos een alibi had. Blz. 3. Foto HBvL