Vijftien jaar cel voor Belg wegens moord op schoonmoeder

De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 45-jarige M. B. uit het Oost-Vlaamse Assenede veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf wegens moord, poging tot moord en poging tot doodslag.

Belga

Ook achtte de rechtbank bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan stalking en bedreiging. Hij moet verder 10.000 euro smartgeld betalen aan een van zijn slachtoffers. Tegen B. was een levenslange gevangenisstraf geeïst. De 29-jarige Gentenaar M. M. die het moordwapen zou hebben geleverd, werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Tegen hem was een gevangenisstraf van acht jaar gevorderd. B. schoot op 15 september vorig jaar in Sas van Gent zijn schoonmoeder dood, schoot zijn neef neer en probeerde ook zijn echtgenote om het leven te brengen. De vrouw van de veroordeelde had aangekondigd te willen scheiden, nadat zij jarenlang door haar echtgenoot was gepest en mishandeld. Volgens B. was zijn schoonmoeder de kwade genius achter alles.

Op de bewuste avond was B. met een geweer naar de woning van zijn schoonmoeder gegaan. Hij schoot eerst zijn neef neer en vervolgens zijn schoonmoeder. Die overleed later aan haar verwondingen. Zijn echtgenote wist de woning bijtijds te ontvluchten. De neef liep een verbrijzelde arm op. Aan hem moet B. het smartengeld betalen. Het is nog onduidelijk of het Openbaar Ministerie in beroep gaat tegen het vonnis.