Herstel treinverbinding Brussel-Denderleeuw loopt vertraging op

Het herstel van de treinverbinding op de lijn Brussel-Denderleeuw loopt vertraging op.

Belga

Volgens woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel zal de lijn niet om 10 uur maar pas om 13 uur kunnen opengaan. Momenteel woedt er een onweer boven de streek van Denderleeuw, waar de bovenleiding van de spoorlijn moet worden hersteld. Anderzijds, aldus de woordvoerder, zijn bij de laatste controle nog onnauwkeurigheden vastgesteld. De beheerder van de spoorinfrastructuur wil geen risico nemen en dus wordt de lijn pas woensdagnamiddag om 13 uur opengesteld.

Het spoorverkeer op de lijn Brussel-Gent blijft daarom voorlopig over één spoor gaan. Concreet betekent dit dat vanaf 10 uur alle treinen komende van Brussel richting kust voorrang zullen krijgen, en met een vertraging van ongeveer 5 minuten aankomen. Omgekeerd zal het verkeer richting hoofdstad over de alternatieve lijn via Jette worden omgeleid, met vertragingen van ongeveer een kwartier tot gevolg.

De problemen met de bovenleiding begonnen afgelopen weekend. De lijn werd maandag opengesteld, maar amper een uur later was het opnieuw prijs. Enkele treinen strandden in de buurt van Denderleeuw en de avondspits liep in het honderd. Sindsdien zijn technici van Infrabel dag en nacht in de weer om het defect te herstellen.