Werknemer OCMW Charleroi spreekt van onregelmatigheden

In een rapport aan zijn diensthoofd en aan de secretaris van het OCMW van Charleroi maakt werknemer Claude Wautriche melding van praktijken die doen denken aan de schandalen rond de sociale huisvestingsmaatschappij La Carolorégienne.

Belga

Dat schrijft Le Soir woensdag. De aantijgingen gaan onder meer over misbruik van sociale goederen en fraude. Ook zouden er tijdens de diensturen werken buitenshuis zijn afgeleverd en zou er voor die werken gereedschap en materiaal van de openbare dienst gebruikt zijn.

OCMW-secretaris Jean-Marie Berger is intussen al met een onderzoek gestart. Maar volgens hem is het niet mogelijk om een duidelijk onderscheid te maken tussen "de solidariteit van de werknemers, zwartwerk en de verzinsels van een werknemer die de promotie die hij verwachtte niet kreeg", zo schrijft hij in een brief aan de voorzitter van het OCMW van Charleroi.

De klacht van Claude Wautriche kwam er nog voor het schandaal omtrent de afvalverwerkingsintercommunale ICDI losbarstte. De brief werd al in maart verstuurd. De man werd van zijn functies ontheven. Volgens het OCMW van Charleroi maakt de man zelf deel uit van verschillende beschuldigingen zoals een arbeidsongeval waarbij er valse verklaringen werden afgelegd.