Sp.a-spirit stelt kandidaten districtsverkiezing A'pen voor

Het kartel sp.a-spirit heeft donderdag haar kandidaten voor de districtsraadsverkiezingen in Antwerpen voorgesteld. De lijst zal getrokken worden door Maya Detiège (38, op de foto rechts naast moeder Leona).

Belga

De tweede op de lijst is Chris Anseeuw (50), uittredend districtsschepen. Jan Somers (55) bekleedt de derde plaats. Burgemeester Patrick Janssens (49) zal de lijst duwen, samen met Mimount Bousakla (34).

"De lijst vormt een evenwicht tussen ervaring en jonge mensen. Wij hopen met deze lijst een zeer goed resultaat neer te zetten", zei Tanja Smit, fractieleider in de gemeenteraad. Lijsttrekster Maya Detiège, die ook op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zal staan, wou zich donderdag niet laten vastpinnen op een zetel in de districtsraad of de gemeenteraad.

"Eerst moeten we de strijd winnen en dan kunnen we kijken wie welke post krijgt", meende Detiège. Sp.a-spirit betreurt het wel dat er in het district Antwerpen geen kartel met Groen! , zoals in andere districten, kon worden gevormd. "Dit is heel verwarrend voor de kiezer, aangezien er in andere gemeenten wel kartellijsten bestaan", gaf Detiège toe.