Duiker gered uit Zilvermeer

Een 45-jarig lid van een Hasseltse duikclub werd woensdag om 20.30 uur slachtoffer van een ernstig duikongeval in het Zilvermeer in Mol.

ghouben

Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het Heilig- Hartziekenhuis in Mol. De duiker verkeerde donderdagmorgen nog in levensgevaar. Volgens de eerste informatie was er iets mis met zijn apparatuur. De exacte oorzaak moet onder meer door een technische controle van zijn duikapparatuur onderzocht worden, aldus de politie.

Het slachtoffer is een ervaren duikinstructeur. Marc Van Baelen, verantwoordelijke van de Molse duikclub Atlantis: “Hij was met een collega-duiker via de steiger in het water gegaan. Op vijf meter diepte deed hij teken dat er een technisch probleem was. Zijn collega steeg onmiddellijk naar de oppervlakte en dacht dat het slachtoffer zou volgen. Toen dat niet gebeurde, ging hij samen met een andere duiker zoeken. Niet veel later, op een diepte van vier meter, vonden ze de bewusteloze man. Op de oever werd hij gereanimeerd.” De brandweer van Mol arriveerde snel en nam de reanimatie over.