Ho.Re.Ca wil beleidsplan en manager in Antwerpen

De beroepsfederatie Ho.Re.Ca Antwerpen & Omgeving wil dat de stad werk maakt van een horecabeleidsplan en een horecamanager.

Belga

BR>Horeca blijkt immers te vaak een vergeten item binnen de Antwerpse stedelijke aangelegenheden, meent de federatie. "Horeca is één van de belangrijkste sectoren in de stad Antwerpen. Niet alleen als werkgever, maar ook als uithangbord voor toerisme en de stad zelf", zegt voorzitter Bob Vandaele. De recente aanwerving van een coördinator die binnen de dienst Werk en Economie de zorg zal dragen voor de luiken detailhandel en horeca, vindt de federatie alvast een positief signaal. Maar de volgende stap moet de functieomschrijving van die coördinator zijn. En daar heeft de beroepsfederatie alvast enkele suggesties voor. "Uit een enquête bij 1.800 horecazaken in Groot Antwerpen blijkt dat een derde van de ondervraagden mobiliteit als prioritair pijnpunt ervaart", zegt Vandaele. De horeca-uitbaters ervaren een duidelijk tekort aan parkeergelegenheid en goedkope parkings. Voorts blijkt dat 27 pct van de respondenten bekommerd is over het milieu en het onderhoud van het openbaar domein. "Sluikstorten, onderhoud van de bestrating en riolering, een vuil straatbeeld vormen niet alleen een doorn in het oog van de bezoeker maar ook van de ondernemer", legt Vandaele uit.