Anti-racistische affichecampagne gelanceerd in Antwerpen

Ex-stadsdichter Ramsey Nasr heeft woensdag in Antwerpen het startschot gegeven van de anti-racistische affichecampagne "Zonder Haat Straat".

Belga

Bedoeling is dat zoveel mogelijk Antwerpenaren de affiche aan het raam hangen. Op die manier kunnen ze hun verontwaardiging zichtbaar maken over het groeiende racisme en geweld en een positieve boodschap brengen over hoe het, zonder haat, beter kan.

"Hoe meer affiches, hoe haatvrijer je straat en je stad", klinkt het. Het initiatief voor de campagne ontstond in de nasleep van de racistische moorden in Antwerpen. "Een aantal organisaties had los van elkaar een hoop ideeën. We hebben dan de krachten gebundeld en zijn aan tafel gaan zitten", zegt Veronique Grossi van De Acht, een van de initiatiefnemende organisaties. Er werd een beroep gedaan op het communicatiebureau Mortierbrigade, dat een affiche in de vorm van een straatbord ontwierp.

"Wij hopen dat we de boodschap op een stevige manier verankerd krijgen in de samenleving", aldus Grossi. De affiches, waarvan er 20.000 werden gedrukt, zijn in Antwerpen gratis verkrijgbaar op een aantal plaatsen in de stad. De volledige lijst is beschikbaar op de website www.zonderhaatstraat.be

De affiches kunnen ook buiten Antwerpen worden gebruikt. Bestellen kan via de website.