Schepen uit Langemark-Poelkapelle geeft winkeldiefstal toe

Schepen van Jeugd en Cultuur Luc Maddelein (sp.a) uit Langemark-Poelkapelle werd donderdagmorgen betrapt bij een banale winkeldiefstal in het tuincentum Floralux in Moorslede.

Belga

Hij stak naast zijn andere aankopen een fietsslot van amper 1,40 euro in zijn zak.

De schepen erkent in Het Laatste Nieuws zijn fout en zegt dat hij zijn mandaat ter beschikking stelt van zijn partij en van de coalitiepartner CD&V in zijn gemeente.

Naast een reeks van aankopen ten belope van ruim 40 euro stak de politicus een goedkoop fietsslot in zijn zak. Hij erkent dat het niet om een vergetelheid ging. "Wat me bezielde, weet ik niet. Het is een irrationele daad waarvan ik de gevolgen zal en wil dragen", aldus de schepen in een eerste reactie.

Na de betrapping door een winkeldetective kwam de lokale politie de nodige vaststellingen doen. De schepen zegt dat hij de jongste tijd onder grote druk staat. Naast persoonlijke problemen is er de druk van zijn job (hij is provinciaal secretaris bij de socialistische vormingsorganisatie Curieus), de deadline van een boek die net voor de bewuste feiten lag en de nakende verkiezingen.

De politicus is bereid om de gevolgen van zijn irrationele daad te dragen. Hij is bereid om verder zijn functie uit te voeren maar zegt dat hij de beslissing overlaat aan zijn partij en zijn coalitiepartner.