Verloren gewaande film met Bobbejaan Schoepen teruggevonden

Het Koninklijk Belgisch Filmarchief heeft een verloren gewaande Duits-Tsjechische televisiefilm uit 1967 met Bobbejaan Schoepen (81) teruggevonden. Het KBF archiveert sinds kort het beeldarchief van de familie Schoepen.

Belga

De film is gemaakt door de Barrandov Studio's in Praag in opdracht van de Duitse televisiezender ZDF. Hij werd in Duitsland (ZDF), Nederland (KRO) en door de toenmalige BRT uitgezonden. Toen de VRT in 1999 de voorbereidingen van de Histories-documentaire over Bobbejaan Schoepen aanvatte, werd de film in de VRT-archieven helaas verknipt teruggevonden.

Het exemplaar dat nu werd gevonden, is een originele kopie uit 1967 die in goede staat is, aldus Bruno Mestagh van het Filmarchief in de mededeling. In de televisiefilm zingt Bobbejaan Schoepen enkele van zijn liedjes, waaronder "Kili watch". Er werden opnames gemaakt in Bobbejaanland, waarin toen nog geen attracties stonden, in de omliggende Kempen en in de filmstudio's in Praag. Het is een van de vijf filmproducties waarbij Bobbejaan Schoepen als acteur of als zanger betrokken was.