VTM en VAF selecteren 12 scenario's voor Faits Divers 2

VTM en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) hebben twaalf projecten geselecteerd voor Faits Divers 2, het televisiefilmproject van VTM. De 12 scenario's werden vrijdag voorgesteld in het politiecommissariaat van Brasschaat.

Belga

De auteurs van de 12 geselecteerde voorstellen krijgen een subsidie waarmee ze verder aan de slag kunnen. Van de beste vijf wordt uiteindelijk een film gemaakt, die eerst in de bioscoop zal lopen en daarna uitgezonden zal worden door VTM. Per film zal een budget van 500.000 euro worden vrijgemaakt.

Na het succes van Faits Divers 1, dat films als "Verlengd Weekend" en "De Hel van Tanger" opleverde, beslisten VTM en VAF een tweede reeks op te starten.

De eerste stap voor Faits Divers 2 werd gezet tijdens de première van "Dennis van Rita", een van de laureaten van Faits Divers 1. De oproep voor nieuwe scenario's die toen werd gelanceerd, werd massaal beantwoord. Er kwamen maar liefst 150 inzendingen binnen. Uiteindelijk haalden twaalf voorstellen de selectie.

De geselecteerden zijn: "Een opa met gaatjes", een sociaal drama van Wally De Doncker over het dementeringsproces van een oude man; "Over my dead body", een thriller van Martin Dewitte; "Aanrijding in Moscou", een romantische komedie van J.-C. Van Rijckeghem en Pat van Beirs over een vrouw die moet kiezen tussen de vader van haar kinderen en een plotse verliefdheid; "Happy Together", een sociaal drama van Jacques Boon en Mariano Van Hoof dat het relaas brengt van een aan lager wal geraakte zakenman; "Lisa in de stad", een tragikomedie van Caroline Strubbe over een vijfjarig meisje dat door een ongelukkig toeval twee dagen alleen ronddoolt in de stad; "Walter", een thriller van Luc Deflo en Jan Vrints waarin een kleine man zijn carrièredroom probeert te verwezenlijken; "Drie zussen", een thriller van June Beeckmans en Filip Van Neyghem; "De huurder", een thriller van Dieter Rogiers waarin een huisbaas vermoedt dat zijn Turkse huurder lid is van een terreurcel; "Linkeroever", een horrorverhaal van Pieter Van Hees; "De SM-rechter", een sociaal drama van Erik Lamens dat het waargebeurde verhaald brengt van rechter Koen Aurousseau; "Chasse Patate", een tragikomedie van Hola Guapa waarin een renner er alles aan wil doen om niet als laatste der Flandriens te eindigen en de tragikomedie "Christmas in Paris" van Lieven Maerschalck.