Duizelige Ronaldo belandde in het ziekenhuis

De Braziliaanse aanvaller Ronaldo is woensdagnacht met zware hoofdpijn en duizeligheid opgenomen in een ziekenhuis in Frankfurt.

Belga

Daar werd echter niets abnormaals vastgesteld. De speler mocht het ziekenhuis al snel verlaten en nam ondertussen opnieuw zijn intrek in het hotel van de Braziliaanse selectie. Hij zal donderdagnamiddag normaal ook meetrainen met de groep.

Brazilië won dinsdagavond met 1-0 van Kroatië. Ronaldo was in die match maar een schaduw van zichzelf. Bij zijn vervanging in de 70e minuut werd hij zelfs uitgejouwd door het publiek. De speler van Real Madrid aast op de titel van WK-topschutter aller tijden. Op dit ogenblik heeft hij 12 WK-doelpunten op zijn palmares staan. Dat zijn er twee minder dan de Duitser Gerd Müller.

Ronaldo ligt al van bij de start van de WK-campagne van Brazilië onder vuur. De pers verwijt hem dat hij te dik is en hij werd ook al enkele keren gesignaleerd in het nachtleven.

Het voorval van woensdagnacht doet sterk denken aan de finale van het WK in 1998. Ronaldo kreeg toen enkele uren voor aanvang last van stuiptrekkingen, maar verscheen toch op het veld bij de met 3-0 verloren finale tegen Frankrijk.

Er onstond toen een heuse polemiek over het feit of de aanvaller wel had moeten spelen. Volgens mede-aanvaller Edmundo moest Ronaldo spelen omdat zijn persoonlijke sponsor Nike een contract had afgesloten met de Braziliaanse voetbalbond, waarin stond dat de spits elke WK-wedstrijd zou moeten spelen.