D'Onofrio krijgt half jaar cel in zaak Olympique Marseille

De correctionele rechtbank van Marseille heeft vandaag zware straffen uitgedeeld in de corruptiezaak rond transfers van Olympique Marseille.

Belga

BR> Robert Louis-Dreyfus, hoofdaandeelhouder van de Franse eersteklasser, en spelersmakelaar Luciano D'Onofrio kregen straffen van respectievelijk 3 jaar met uitstel (en een geldboete van 375.000 euro) en 2 jaar opsluiting, waarvan 6 maanden effectief, plus een geldboete van 375.000 euro en een verbod van 5 jaar om een functie in het voetbalmilieu uit te oefenen.

Beiden maken deel uit van de Raad van Beheer van de Belgische eersteklasser Standard Luik.

De Fransman Rolland Courbis, ex-trainer van Marseille, kreeg de zwaarste straf: twee jaar effectief in de zaak van de verdachte transfers plus 18 maanden effectief wegens intrekking van het uitstel bij eerdere veroordelingen. Courbis kreeg eveneens een boete van 375.000 euro en mag vijf jaar lang geen functie meer uitoefenen in het voetbalmilieu.

Luciano (Licio) D'Onofrio, huidig vice-voorzitter van Standard Luik, gaat in beroep tegen de uitspraak, meldt zijn advocaat Paul Delbouille. "Mijn cliënt stelt vast dat hij eerder, voor gelijkaardige feiten, door dezelfde rechtbank werd veroordeeld tot een straf van 12 maanden met uitstel en dat zijn beroep werd weerhouden door het Hof van Beroep in 'Aix-en-Provence", aldus de advocaat. "D'Onofrio stelt dat hij geen enkele onregelmatigheid heeft begaan in de geanalyseerde operaties en dat hij in het vervolg van deze uitspraak zijn rechten zal doen gelden".