Kompany voor 8 miljoen naar Hamburg

Vincent Kompany speelt vanaf volgend seizoen voor het Duitse SV Hamburg, maakte RSC Anderlecht vrijdag bekend.

Belga

"RSC Anderlecht en Hamburg bereikten deze nacht een akkoord betreffende de transfer van Vincent Kompany", aldus het bericht van de Belgische landskampioen. De 20-jarige verdediger is vandaag om 11u00 in Hamburg aan de pers voorgesteld.

De Rode Duivel komt voor acht miljoen euro over van RSC Anderlecht en is daarmee de duurste binnenkomende transfer ooit voor HSV. Hij zal in Hamburg met het rugnummer 10 spelen.

Kompany moet het vertrek van Daniel Van Buyten opvangen. De 28-jarige Belgische international verkast naar Bayern München, dat tien miljoen euro ophoest voor de centrale verdediger. "We konden Kompany alleen betalen dankzij het geld dat we ontvingen door de transfer van Van Buyten", verklaarde HSV-voorzitter Bernd Hoffmann vrijdag.

Hamburg werd afgelopen seizoen derde in de Duitse Bundesliga en speelt de laatste voorronde van de Champions League.

Op de persconferentie toonde Kompany zich uiterst tevreden met de transfer: "Ik ben gelukkig dat de overstap naar HSV gelukt is. De verantwoordelijken van de club hebben mij in de gesprekken een goed gevoel gegeven. Ik wil met de ploeg in de Bundesliga en internationaal verder voor positieve krantenkoppen zorgen".

Hamburg-sportchef Dietmar Beiersdorfer is ervan overtuigd dat Kompany een versterking zal zijn: "We volgen de ontwikkeling van Kompany al lang, en we zijn erg blij dat hij naar HSV komt. Hij heeft zijn klasse al op een indrukwekkende manier bewezen in de Belgische competitie, in de Champions League en in de nationale ploeg".