Oma Flow weer in de cel

Oma Flow (55) - echte naam: Marie-José Vermeulen - zit opnieuw achter de tralies. Naast de uitbaatster van growshop Flow op de Antwerpse Paardenmarkt zitten ook haar Nederlandse partner en haar Italiaanse schoonzoon weer vast. Ze worden gelinkt aan drie drugsplantages, handel in cannabis én cocaïne.

kdriessens

BR>

De lokale recherche Drugs en het Bijzonder Bijstandsteam (BBT) van de lokale politie Antwerpen plukten dinsdag nabij het Sportpaleis Pascal V.R. uit zijn auto in de beginnende avondfile op de Antwerpse Ring richting Gent. Hij werd al een tijdje gevolgd, omdat er aanwijzingen waren dat hij banden had met de omstreden growshop Flow op de Paardenmarkt. Als klanten van die zaak naar cannabis vroegen, werden ze steevast doorverwezen naar V.R.

Hij bleek samen met twee kompanen een cannabisplantage te runnen in Antwerpen. Hij bekende ook dat als hij zelf onvoldoende drugs in stock had, hij er bij kocht in growshop Flow. Een en ander kwam in een stroomversnelling zodat de Antwerpse onderzoeksrechter donderdag contact opnam met de rechtercommissaris in Nederland.

Huiszoekingen in Chaam en Etten-Leur diezelfde avond leidden naar twee drugsplantages. In beide plantages hadden de uitbaters van Flow, Marie-José Vermeulen (55) - Oma Flow voor de vrienden - en haar Nederlandse partner Hendrik S. (62) belangen. En dat samen met Marie-Josés Italiaanse schoonzoon Massimiliano M. (37). De drie werden donderdag al gearresteerd. Naast de aanwijzingen van grootschalige handel in cannabis werden in voertuigen van het trio ook overvloedig sporen van cocaïne aangetroffen.