Zweden raakt niet voorbij Trinidad & Tobago

Op het WK voetbal hebben Trinidad & Tobago en Zweden zaterdag in Dortmund 0-0 gelijk gespeeld op de eerste speeldag in groep B.

Belga

WK-debutant T&T speelde de hele tweede helft met tien man na de rode kaart (tweede keer geel) van verdediger Avery John in de 46ste minuut. Het is de eerste rode kaart op het WK. Zweed Christian Wilhelmsson (Anderlecht) werd na 78 minuten gewisseld. In de andere groepsmatch won Engeland eerder op de dag met 1-0 van Paraguay. Volgende donderdag (15/06) staan Engeland-T&T en Zweden-Paraguay op het programma.

Zweden voetbalde een hele reeks kansen bij elkaar tegen de ploeg van de Nederlandse bondscoach Leo Beenhakker, maar miste precisie en koelbloedigheid in de afwerking. Bovendien kon T&T rekenen op een erg secure doelman Shaka Hislop. De 37-jarige keeper verving in laatste instantie Kelvin Jack, die tijdens de opwarming geblesseerd raakte.

T&T, met een miljoen inwoners het kleinste land dat ooit aan een WK-eindronde deelnam, was dicht bij een totale stunt toen aanvaller Cornell Glen op het uur tegen het doelhout knalde. Zweden plaatste nog een slotoffensief, maar kwam niet meer tot scoren. Meteen is de eerste grote verrassing van dit WK een feit.