Argentinië wint met 2-1 van Ivoorkust

Op het WK voetbal heeft Argentinië zaterdag in Hamburg met 2-1 (rust: 2-0) gewonnen van Ivoorkust. Hernan Crespo (24e) en Javier Saviola (38e) zorgden voor de Argentijnse doelpunten, Didier Drogba (82e) scoorde voor de Ivorianen.

Belga

De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Frank De Bleeckere en diens assistenten Peter Hermans en Walter Vromans. Zondag spelen Servië-Montenegro en Nederland de tweede match in groep C.

Ivoorkust startte tegen toernooifavoriet Argentinië met vier spelers die ooit in België voetbalden: Eboué, Yaya Touré en Boka (allen ex-Beveren), en Zokora (ex-Genk). Dindane (ex-Anderlecht) en Koné (ex-Lierse) vielen tijdens de tweede helft in.

In de dertiende minuut onstond een eerste keer opschudding toen de Argentijnen de openingsgoal claimden na een kopbal van Ayala die de doellijn zou overschreden hebben. Assistent-scheidsrechter Hermans verpinkte niet, zodat het 0-0 bleef. Tien minuten later lukte Crespo toch de openingsgoal na een scrimmage voor doel. Ivoorkust reageerde met een offensief maar kreeg in de 38e minuut het deksel op de neus na een mooie doorsteekpas van Riquelme naar Saviola, die koel afrondde.

Na de pauze beperkte Argentinië zich lange tijd tot controlevoetbal. In de tribune zag Diego Maradona hoe zijn landgenoten het nog even benauwd kregen toen Drogba in de 82e minuut de verdiende aansluitingstreffer lukte, maar verder kwamen de Ivorianen niet. Argentinië zag de 3-1 nog afgekeurd wegens buitenspel.