Paus Benedictus XVI volgt de "Mannschaft"

Paus Benedictus XVI heeft in samenvatting de openingsplechtigheid van het WK voetbal 2006 en de overwinning van zijn vaderland Duitsland tegen Costa Rica gevolgd. Dat meldt de Italiaanse pers zaterdag

Belga

De paus werkte vrijdag audiënties af, maar volgde in het tv-nieuws de samenvatting van de openingsplechtigheid van het sportevenement van 2006 en de 4-2-zege van de "Mannschaft" in de WK-opener tegen Costa Rica.

Hoewel Benedictus nooit een groot sportman is geweest, bleef vrijdag in de pauselijke vertrekken uitzonderlijk een tv-toestel steevast ingeschakeld op het voetbalgebeuren. Monseigneur Georg Genswein, de privésecretaris van de paus en fervent sportliefhebber, bleef daar trouw op post. Het wel en wee van de Duitse ploeg, onder meer de afwezigheid van aanvoerder Michael Ballack wegens blessure, vindt oren in het Vaticaan.

"Hoewel hij Duitser is en verbonden is met zijn land, wenst de paus vooral een WK rijk aan waarden en gespaard van de kwalen die recent het Italiaanse voetbal treffen; doping, vervalste wedstrijden, corruptie, blind affairisme, vervalste balansen", aldus het Italiaanse persbureau Ansa.