Liverpool-coach Benitez wil schadevergoeding

Liverpool-manager Rafael Benitez vindt dat de Wereldvoetbalbond (Fifa) zijn ploeg financieel moet vergoeden na de beenbreuk die de Franse aanvaller Djibril Cissé woensdag opliep in de WK-voorbereidingswedstrijd tegen China.

Belga

"Ik vind dat de Fifa of de nationale federaties in dergelijke situaties de clubs financieel moeten vergoeden", aldus Benitez, die zijn spits vijf maanden zal moeten missen.

"Deze speler heeft Liverpool veel geld gekost. Hij heeft zich gekwetst tijdens de voorbereiding op het WK, en daar moeten wij nu het gelag voor betalen. Enerzijds moeten we zijn loon betalen, anderzijds kunnen we hem niet meer verkopen", zegt Benitez. De Liverpool-coach hoopte om Cissé tijdens de winterstop van de hand te doen.

Deze zaak doet erg denken aan de affaire-Oulmers. De Marokkaanse speler van Charleroi liep tijdens een interland in november 2004 een zware blessure op en was daarna maanden buiten strijd. De Belgische eersteklasser eiste een schadevergoeding en daagde de Fifa voor de rechter, maar het is nog wachten op een definitieve uitspraak.

./.TSA ./. 091632 JUN 06