Babyboom in Antwerpse Zoo

In de Zoo van Antwerpen hebben de afgelopen weken enkele nieuwe jongen het levenslicht gezien. Vorige vrijdag werd een okapijong geboren, dat vandaag voor het eerst zijn stapjes buiten zal zetten.

Belga

Afgelopen maand werden in de Zoo van Antwerpen twee baby-rendieren, een Dybowskihert en acht kleine Madagascartalingen (vogels) geboren. Dat meldt de Zoo vrijdag in een persbericht.

Na 230 dagen zwangerschap beviel okapi Yenthe vorige vrijdag van haar derde jong, een meisje. De okapi, een bedreigde diersoort, is verwant met de giraf. Voor hun voortbestaan zijn okapi's volledig afhankelijk van de kweek in dierentuinen. De Zoo van Antwerpen adviseert alle andere Europese dierentuinen onder meer wat betreft de voeding, huisvesting, koppelvorming, paringsgedrag van de okapi's.

De babyokapi zet vandaag om 14.00 uur haar eerste stapjes buiten. Na een week in een veilige omgeving kan het jong onder begeleiding nu buiten wennen. Het publiek kan de babyokapi zaterdag en zondag ook tussen 14.00 en 14.30 uur bewonderen.

Eind april en eind mei bevielen twee rendieren elk van een meisje. Ook een Dybowskihert, een minder gekende soort, beviel van een mannetje. Bij de vogels heeft een Madagascartaling een nest van acht jongen. Voor het eerst slaagde de Zoo erin deze soort met succes te kweken.