Open Mechelse stadslijst lanceert concrete initiatieven

De nieuwe open stadslijst van Mechelen, een samenwerking tussen voormalige CD&V'ers (CD&O), VLD en Groen!, heeft vrijdag drie eerste concrete voorstellen gelanceerd voor een beter Mechelen.

Belga

De lijst wil tijdens de komende legislatuur werk maken van een mobiliteitsmasterplan voor de stad en haar ruime omgeving. Ook het aanpakken van de verkrotting en de strijd tegen huisjesmelkers staat hoog bovenaan de lijst voor de inzet van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Een rollend fonds moet leegstaande panden opkopen, vernieuwen en weer op de markt brengen. Kopers van verkrotte panden moeten recht hebben op een drie jaar durende vrijstelling van grondbelastingen. De leegstand boven winkels willen de politici bestrijden met nieuwe woonpremies.

De lijst heeft ook aandacht voor senioren. Zo komt er een nieuwe goedkope ontmoetingsruimte in de oude Mechelse stadsfeestzaal. Een ander voorstel is om na 21 uur taxivervoer aan te bieden voor senioren aan 1 euro. Dat idee zou tegen januari 2007 uitgewerkt moeten worden.