Herentals kibbelt over Parkrock

Parkrock moet voor de Herentalse leerlingen een harmonieuze afsluiting van het schooljaar zijn. Maar de datum van het festival, 22 juni, zorgt voor herrie in de gemeenteraad, want tegen dan heeft maar één school de examens al afgesloten.

kdriessens

BR> Parkrock is een minifestival in het stadspark dat de proefwerkenreeks van de Herentalse scholen afsluit. Nu de examens al gestart zijn, heeft de stad een probleem. ”De werkgroep Parkrock heeft al in het begin van het schooljaar voorgesteld het festival te houden op vrijdag 23 juni”, beweert raadslid Fons Michiels (CD&V). ”Maar het stadsbestuur was hiertegen omdat dat te veel last zou veroorzaken voor de vrijdagmarkt. Als het festival nu wordt verschoven, moet het overleg met de politie, het Rode Kruis, de optredende groepjes, de brouwer... helemaal opnieuw gebeuren.”

”23 juni hebben we inderdaad overwogen”, countert burgemeester Jan Peeters. ”Maar het voorstel werd opzij geschoven omdat de Belgiëlaan op vrijdag moeilijk bereikbaar is door de markt. In het begin van het schooljaar hebben we samen met de jeugdraad overleg gepleegd met de directies van de Herentalse scholen. De vijf scholen die op dat overleg aanwezig waren, gingen toen akkoord met 22 juni. Drie weken geleden kregen wij opeens bericht dat er maar één school zijn proefwerkenreeks op die dag afgesloten heeft en de andere vijf scholen dus uitgesloten zouden worden. We proberen Parkrock nu dus te verschuiven.”