Peeters wil uitdoofscenario voor Doel

Minister Kris Peeters wil een uitdoofscenario voor het polderdorp Doel. Volgens hem is er geen toekomst meer weggelegd voor het dorp omwille van de havenuitbreiding en de omringende industrie.

Belga

De minister heeft dit donderdagavond meegedeeld tijdens de voorstelling van het plan-MER Strategisch Plan Haven van Antwerpen in CC Ter Vesten in Beveren. "We voeren enkel uit wat eerder al door de regering is beslist," aldus Peeters. "Ik wil geen 'stop&go-beleid' voeren over Doel. Dit is in het verleden misschien niet altijd even duidelijk gecommuniceerd waardoor dit heeft geleid tot een verkeerde perceptie."

Het actiecomité Doel 2020 was eveneens aanwezig op de infovergadering en stapte symbolisch op toen de minister het woord nam. Kort voordien hadden actievoerders herrie geschopt bij de start van de vergadering. Volgens het actiecomité is de visie van de minister in tegenspraak met een akkoord uit 2000. Daarin staat dat Doel kan blijven bestaan zolang er geen beslissing is genomen over de aanleg van een tweede containerdok. Het tijdelijk woonrecht voor Doel houdt eind 2006 op. Minister Peeters wou zich echter nog niet uitspreken over wat er daarna zal gebeuren.