Van Basten heeft nog twee zorgenkinderen

De Nederlandse bondscoach Marco Van Basten toonde zich woensdag positief over de vooruitgang van de geblesseerde spelers in zijn WK-selectie. Wesley Sneijder en Phillip Cocu konden niet met de groep meetrainen, maar de blessure van Van Bronckhorst is verleden tijd en met Van der Vaart gaat het ook de goede kant op.

wvanwin

BR>

"Het gaat goed met Cocu en Sneijder," zei Van Basten. Phillip Cocu trainde woensdag het minst lang van alle spelers uit de ziekenboeg. De ervaren linkermiddenvelder van PSV kreeg in het duel met de Australiërs een forse tik op zijn bovenbeen. Hij kwam woensdag even op het veld, maar verdween al snel weer naar binnen. Van Basten zag het niet als een slecht teken.

Voor Wesley Sneijder stond er woensdag een uitgebreide individuele training op het programma. Na afloop van de training lachte de kleine middenvelder alle zorgen van zich af. "Ik ga er vanuit dat ik vrijdag weer bij de groep kan aansluiten. Ik voel me goed, maar we moeten voorzichtig zijn. Het is toch een forse kneuzing aan mijn enkel en voet."

Ook Rafaël Van der Vaart, die afgelopen week niet kon trainen vanwege een pijnlijke enkel, deed de hele oefensessie mee. "Het ging verrassend goed," aldus de middenvelder. "Alleen op het einde van de training voelde ik mijn enkel een beetje. Maar het voelt goed en als het elke dag een beetje beter gaat, kan ik zondag spelen. Al beslist de trainer daar natuurlijk over."

Ook Kew Jaliens, die de eerste twee weken van de voorbereiding op het WK miste door een vleeswond in zijn bovenbeen, trainde woensdag weer voluit.

Mochten alle blessures toch niet op tijd voor het eerste duel tegen Servië-Montenegro zijn genezen, kan Van Basten tot 24 uur voor het eerste duel nog een speler vervangen. Uit voorzorg heeft hij Stijn Schaars en Nigel de Jong alvast aan de selectie toegevoegd.

Nederland speelt op het WK in groep C tegen Servië-Montenegro (11/06), Ivoorkust (16/06) en Argentinië (21/06).