Roger Federer in de finale Roland-Garros

De Zwitser Roger Federer, 1ste op de ATP-ranking, heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van Roland-Garros, het tweede Grand-Slamtoernooi van het seizoen, nadat de Argentijn David Nalbandian (ATP 3) opgaf bij 3-6, 6-4, 5-2 in het voordeel van Federer.

Belga

Het is de eerste keer dat Federer in Parijs in de finale staat. Zondag speelt hij er tegen de winnaar van de andere halve finale, tussen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2) en de Kroaat Ivan Ljubicic (ATP 4). Nalbandian lukte een bijna perfect wedstrijdbegin met winst in de eerste set, maar de tweede moest hij aan Federer laten. Bij het begin van de derde set riep hij de verzorger een eerste keer op het veld. Hij leek last te hebben aan de buikspieren, een terugkerend probleem bij de Argentijn, die zich al in 2003, 2004 en afgelopen februari op die plaats blesseerde.

"Ik heb geluk gehad", vertelde de 24-jarige Federer na de wedstrijd. "Ik dacht echt dat ik de wedstrijd zou verliezen. Het is echt hard voor hem".

Vorig jaar verloor Federer in de halve finales van Nadal. Sindsdien haalde hij de finale in alle toernooien die hij speelde (14 met Roland-Garros erbij).

Als hij zondag wint, heeft hij al zijn 8ste Grand-Slamtitel beet, en wordt hij de derde speler in de geschiedenis die de vier Grand-Slamtoernooien na elkaar kan winnen.