Stevaert verontschuldigde zich bij Leterme voor uitspraken

De Limburgse gouverneur Steve Stevaert heeft zich bij Vlaams minister-president Yves Leterme verontschuldigd voor de uitspraken die hij afgelopen weekend in een interview over hem had gedaan.

Belga

Dat heeft Leterme woensdag in het Vlaams parlement gezegd. Stevaert noemde de federale verkiezingen volgend jaar een "ramp" voor Leterme. Mocht die voor het premierschap gaan en daarin niet slagen, zou hij immers moeilijk terug naar de Vlaamse regering kunnen, aldus de gouverneur. Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Johan Sauwens (CD&V) stelden dat Stevaert door deze partijpolitieke uitspraken zijn boekje te buiten is gegaan.

Minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen heeft Stevaert erover aangesproken. Stevaert zou hem geantwoord hebben dat hij met zijn uitspraken geen partijpolitieke bedoeling had, wat voor gelach op de parlementaire banken zorgde. "Ik heb geantwoord dat ik denk dat veel mensen dat standpunt niet delen", zei Keulen. Leterme zei het jammer te vinden dat het politiek debat de jongste dagen "over andere zaken gaat dan over de samenlevingsproblemen"