Uitkering beperken in tijd: Vande Lanotte tegen voorstel-Somers

De sp.a is helemaal niet te vinden voor het voorstel van VLD-voorzitter Bart Somers om de werkloosheidsuitkeringen te verhogen, maar te beperken in tijd.

Belga

"Je moet geen strijd voeren tegen de werklozen, maar voor werkgelegenheid", reageert sp.a-voorzitter Johan Vande Lanotte woensdag. Volgens de voorzitter van de Vlaamse socialisten moet de overheid er vooral voor zorgen dat er kansen worden gegeven aan werklozen. Zij moeten actief worden begeleid en opleiding krijgen. Indien werklozen hun best doen, is er geen probleem. Indien ze niet ingaan op het aanbod en de kansen die hen worden gegeven, moeten ze worden geschorst. "Ook na enkele maanden al", benadrukt Vande Lanotte.

Vande Lanotte verwijst naar het jeugdwerkplan van Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke, dat op die manier in elkaar zit en volgens hem in Oostende met succes wordt uitgevoerd. "Ook voor Mechelen (waar Somers burgemeester is, nvdr) is daarvoor geld voorzien, maar men moet er dan ook echt werk van maken", dixit de Vlaamse socialist.