Anciaux geeft musicalproducties in Brussel financiële injectie

Vlaams minister van Cultuur en Brussel Bert Anciaux heeft de musicalopleiding van de Erasmushogeschool Brussel (EHB) een overbruggingskrediet van 75.000 euro toegekend voor de uitvoering van haar musicalproducties in het huidige en het volgende seizoen.

Belga

Anciaux geeft hiermee gehoor aan de oproep van de unieke maar dure musicalopleiding, die volgende week met haar derde productie van het seizoen van start gaat. Dat laat de EHB zelf weten. De Nederlandstalige musicalopleiding werd tijdens het voorbije seizoen gelanceerd aan de EHB via het project 'Musicalvoorstellingen in Brussel' en dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Terwijl de VGC 150.000 euro subsidies gaf voor 2 jaar, heeft nu ook minister Anciaux zijn projectsubsidies hernieuwd. Anciaux gaf ook vorig jaar al eens 75.000 euro.

"De musicalopleiding van het Koninklijk Conservatorium, een departement van de EHB, kan daardoor haar producties dus ook dit en volgend seizoen verder verankeren in het Brusselse culturele leven", luidt het. Volgens de EHB brengt haar musicalafdeling niet- commerciële uitvoeringen in de intimistische sfeer van theater Arte, "in tegenstelling tot de doorgaans nogal megalomane musicalvoorstellingen".

"Ook in de laatste productie van het seizoen 'Salome', een bewerking van Oscar Wilde door Steven Van Watermeulen, nemen de studenten van de opleiding Musical daar het podium in. Het hoge niveau van de producties maakt Brussel erg aantrekkelijk voor jong talent, dat tijdens zijn opleiding de kans krijgt podiumervaring op te doen. Meer dan 95 procent vindt dan ook meteen na het afstuderen werk in de sector", luidt het nog.