Meer dan 755.000 kijkers voor documentaire 'De stem van de koningin'

Dinsdag is de exclusieve documentaire over koningin Paola, "De stem van de koningin", op Eén uitgezonden. Het portret waarin koningin Paola met drie vriendinnen ongedwongen praat over thema's die haar nauw aan het hart liggen, was met meer dan 755.000 kijkers een succes, zo meldt de VRT.

Belga

De documentaire, die op de verjaardag van koning Albert II werd uitgezonden om 21.15 uur, behaalde 755.738 kijkers en een marktaandeel van 31,8 procent, aldus de VRT. De documentaire haalde een waarderingscijfer van 8 op 10. "Vooral het hoge waarderingscijfer vinden wij zeer belangrijk. We kunnen deze exclusieve documentaire een succes noemen", aldus woordvoerster televisie Diane Waumans.

De opnames van het programma vonden plaats op 7 en 8 oktober 2005 in Venetië en Padua. De koningin praat tijdens de documentaire met kunstkenner Jan Hoet en drie vriendinnen, met wie ze afwisselend Italiaans, Frans en Nederlands spreekt. Die gesprekken werden aangevuld met foto's uit het familiealbum en archiefbeelden. De reportage werd ook op RTBF uitgezonden en behaalde er 530.345 kijkers en een marktaandeel van 34,4 procent.