Belg wil werken vanaf 1.250 euro per maand

De Belgische werknemer wil gemiddeld 1.250 euro per maand verdienen alvorens hij een werkloosheidsuitkering wil inruilen voor werk.

Belga

Dat blijkt uit de cijfers van een onderzoek van SD Worx waarin bij 3.000 Belgische werknemers gepeild werd naar hun kijk op hun salarispakket.

Volgens de studie kan de gemiddelde Belg vlot zijn netto maandloon uitspreken, maar heeft hij geen heldere kijk op de totale cash waarde van zijn salarispakket en volgens welke regels dit tot stand kwam. Ongeveer 52 procent van de werknemers heeft geen idee hoeveel extralegale voordelen uitgedrukt in cash betekenen. De totale cash waarde is nochtans een belangrijk gegeven voor de werknemer om zijn marktwaarde te kennen.

Voorts heeft meer dan 30 procent van de werknemers geen goed beeld van de regels die gehanteerd worden bij het toekennen van salarissen.

Het onderzoek toont aan dat het loon een belangrijk criterium blijft bij het kiezen van een job. Meer dan 46 procent van de werknemers vraagt bij een eerste sollicitatiegesprek naar de loonvoorwaarden.