Cissé wil naar Marseille, Nedved mogelijk naar Monaco

De Franse spits Djibril Cissé wil Liverpool verlaten om bij Olympique Marseille te gaan voetballen. Beide clubs zijn druk in onderhandeling.

wvanwin

BR>

Cissé's relatie met Liverpool-trainer Rafael Benitez is al maandenlang niet goed. De spits komt nauwelijks aan spelen toe en heeft - met het oog op het langer aanblijven van Benitez bij de club - aangegeven te willen vertrekken.

Paris Saint-Germain en landskampioen Olympique Lyonnais toonden reeds interesse, maar Cissé wil alleen naar Marseille - 'de club van mijn dromen'. Marseille-voorzitter Pape Diouf startte gisteren de onderhandelingen met de vertegenwoordigers van Liverpool.

Raymond Domenech, de bondscoach van Frankrijk op het komende WK, heeft zijn spelers gezegd alle transferperikelen vóór de eerste wedstrijd tegen Zwitserland op 13 juni af te ronden. Dat betekent dat ook de gewilde Franck Ribéry haast moet maken. De rechterspits van Marseille staat in de belangstelling van Olympique Lyonnais en Manchester United.

Ook AS Monaco roert zich op de transfermarkt. Na het recente contracteren van Tsjechisch international Jan Koller probeert de club nu landgenoot Pavel Nedved bij Juventus los te weken. Een vermeend omkoopschandaal bij de Italiaanse club en het mogelijke gevolg - degradatie naar de Serie B - heeft de middenvelder alvast doen nadenken over een vertrek.