Balaban 2 jaar langer bij Club Brugge

Het is nu officieel: de Kroatische aanvaller Bosko Balaban heeft vandaag zijn contract bij Club Brugge met twee jaar verlengd tot 30 juni 2008.

Belga

Het nieuws van de handtekening staat op de website van Club. De goalgetter, Clubs topschutter in de voorbije competitie met 13 goals, doet met Kroatië mee aan de Wereldbeker voetbal in Duitsland. Lang was sprake van een vertrek van de grillige spits, maar na de trainerswissel Jan Ceulemans/Emilio Ferrera kreeg Balaban weer meer speelkansen. Zowel in de competitie als in Europa maakte Balaban enkele belangrijke doelpunten. Zo plaveide hij met zijn treffer in augustus tegen het Noorse Valerengen de weg naar de groepsfase van de Champions League.

De 27-jarige Kroaat (1m87, 78 kg) kwam in januari 2004 in Brugge terecht vanuit het Engelse Aston Villa. Daar kon hij echter nooit doorbreken. Balaban zette zijn eerste voetbalpassen in 1986 bij Ludzki Radnik, daarna volgden de Kroatische culbs NK Rijeka en Dinamo Zagreb, alvorens het buitenland lonkte. Sinds hij in Brugge actief is maakte de Kroaat 24 goals in 54 competitiewedstrijden en 9 goals in 17 Europese wedstrijden. Enkel in de beker kon hij in vier wedstrijden nog niet scoren.