88 procent HR-managers neemt zorgen mee naar huis

88 procent van de HR-managers ("personeelsdirecteurs") neemt zijn zorgen in mindere of meerdere mate mee naar huis. Dat blijkt uit een onderzoek dat Vlerick woensdag uitvoerde bij de 500 deelnemers van de Vlerick HR day.

Belga

46 procent noemt zichzelf een "workaholic". 88 procent neemt de zorgen van het werk in mindere of meerdere mate mee naar huis en meer dan een derde (38) zegt dat hun baas een grotere impact op hun humeur heeft dan de eigen partner. Volgens de ondervraagden is het niet altijd even gemakkelijk om een evenwicht te vinden tussen werk en gezin. 39 procent zegt dat hun partner niet tevreden is over de tijd die ze voor hen overhouden. Veertig procent zou wel een goed evenwicht gevonden hebben tussen werk en vrije tijd. Vlerick ondervroeg de HR-managers ook over de afspraken tussen tussen werkgever en werknemers. Veertig procent meent dat de werkgever meer baat heeft bij hun contract dan zijzelf. Tien procent vindt dat zij er meest voordeel uit halen.

Het contract wordt bij 45 procent minstens een keer per jaar besproken. Bij 10 procent zijn de voorwaarden meerdere keren per jaar bespreekbaar. Aan de andere kant van de medaille heeft 45 procent van de ondervraagden niet eens de garantie dat het contract jaarlijks eens op tafel komt. Andere conclusie is dat 79 procent dit jaar moeilijkheden verwacht om geschikt nieuw personeel te vinden. 44 procent van de ondervraagden verwacht dat hun bedrijf het komende jaar betrokken zal zijn in een overname of fusie.

58 procent verwacht een impact van het Generatiepact op het personeelsbeleid. 46 procent zegt dat hun bedrijf van plan is om meer de nadruk te leggen op de balans tussen werk en privé onder de werknemers. 66 procent verwacht ook dat er meer aandacht zal gaan naar opleiding en vorming.