Antwerps gerecht spoort mogelijke dader op van diefstal met geweld

Het Antwerpse gerecht heeft een verdachte op het oog voor een gewelddadige diefstal. In januari dit jaar werd een koppel zwaar aangepakt en beroofd van hun bezittingen.

Belga

Een 19-jarige jongeman uit Borgerhout komt hiervoor in aanmerking. Hij is momenteel aangehouden voor een reeks gelijkaardige feiten. Dat meldt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket woensdag. Een man en een vrouw werden op 21 januari rond 4.30 uur door drie kerels aangesproken in de Lange Nieuwstraat in Antwerpen. Ze vroegen of ze geen xtc op zak hadden. De man antwoordde van niet en werd daarop geslagen. Het koppel nam de benen, maar het drietal kon hen inhalen. De man werd neergeslagen en bedreigd met een mes. De kerels rukten de handtas van de vrouw af en haalden haar portefeuille en gsm eruit. Daarna gingen ze er vandoor.

De slachtoffers konden een goede beschrijving geven van de daders. Via de gestolen gsm kwamen de speurders uiteindelijk terecht bij Nouredine B. De jongeman zit sinds maart in voorarrest voor twee diefstallen met geweld, in december en februari 2005, drie autodiefstallen en de diefstal van een handtas in augustus 2005.