Doel 2020 niet te spreken over plan afbakening haven

"Men wil Doel nog steeds van de kaart vegen. Maar mogen wij vragen waarom? De afbraak van Doel is niets anders dan een afrekening met de voorstanders van het behoud van Doel", zegt Jan Creve van Doel 2020.

Belga

Donderdag wordt in Beveren het plan-MER voor het ontwerp-strategisch plan voor en de afbakening van de haven van Antwerpen en omgeving voorgesteld. Volgens actiegroep Doel 2020 is dit plan "een verdoken plan voor de opruiming van Doel". Het plan voorziet een aantal scenario's voor de afbakening van het havengebied waarbij men afziet van verdere grote infrastructuurwerken in de haven. "Bij gebrek aan economische argumenten is de verdere uitbouw van de haven van Antwerpen niet meer nodig. Waarom moet Doel dan in alle scenario's verdwijnen?", vraagt Creve zich af.

Het plan-MER wordt donderdag om 20 uur voorgesteld in het cultureel centrum Ter Vesten in Beveren, in aanwezigheid van minister Kris Peeters, de burgemeester van Beveren en de gouverneur van Oost-Vlaanderen. Doel 2020 belooft op dit "inspaakmoment" alvast heel nadrukkelijk van zich te laten horen.