Verdachte opgepakt bij woningbrand Onze-Lieve-Vrouw-Waver

In Onze-Lieve-Vrouw-Waver heeft een hevige uitslaande brand tijdens de nacht van dinsdag op woensdag een woning aan de Berlaarbaan volledig vernield.

Belga

Ook een aanpalende woning liep ernstige schade op, zegt de brandweer van Mechelen. De bewoners van de vernielde woning, een moeder met haar drie jonge kinderen, konden zich tijdig in veiligheid brengen. Het parket van Mechelen onderzoekt of de brand werd aangestoken. In de loop van de nacht werd een mogelijke verdachte opgepakt, aldus het parket.

Het vuur ontstond iets na middernacht aan de achterkant van de tweewoonst aan de Berlaarbaan. De vlammen ontwikkelden zich razendsnel en zetten het gelijkvloers van het linkergedeelte onmiddellijk in lichterlaaie. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen door het dak van de woning. Ook de achterliggende garages vatten vuur. De brandweer had rond 03.00 uur de vuurzee onder controle.

Het parket beschikt over ernstige aanwijzingen dat het om brandstichting gaat. Een verdachte zal in de loop van de namiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen die, afhankelijk van zijn ondervraging en verder onderzoek van het lab en de branddeskundige, mogelijk zal worden aangehouden.