76-jarige op rooftocht in Herentals en Turnhout

Twee handelaars uit de Leopoldstraat in Turnhout hielpen donderdagmiddag om een 76-jarige man te vatten die eerder geld uit een appartement had gestolen. De politie zette hem op de trein naar Brussel, maar de dief stapte in Herentals af.

kdriessens

BR> Toen de bewoonster van een flat boven de delicatessenzaak ‘t Bolle Buikje in de Turnhoutse Leopoldstraat thuiskwam, ontdekte ze dat er was ingebroken. Er waren enkele rolletjes met 5-centstukken verdwenen, in totaal voor 12 euro. Op dat ogenblik kwam de dader net uit de delicatessenzaak gestapt. De dief had de fout gemaakt om nog pralines te gaan kopen.

Bij de politie bekende de dief. Even voordien had hij ook zonder te betalen een cola gedronken op het terras van taverne De Schouwburg in de Warandestraat. De man was woensdag met de trein naar Turnhout gereisd.

De bejaarde dief is geen onbekende voor de politie. Hij pleegde ook vroeger al kruimeldiefstallen. De politie zette de man na het verhoor op de trein naar Brussel, maar de dief stapte in Herentals al af. Om 21.35u ontdekte de zaakvoerster van een eethuis aan de Bovenrij in Herentals dat de Brusselse senior met zijn handen in de kassa had gezeten. Ze vroeg hem zijn zakken leeg te maken. De dief haalde geld en ook de gsm van de vrouw boven.

De Herentalse politie zette de dief, die in een rusthuis in Brussel verblijft, na verhoor niet meer op de trein, maar in een taxi. De dief had voldoende geld voor de taxirit bij zich. De politie drukte de taxibestuurder op het hart dat hij onderweg niet mocht stoppen.