Meer dan 10.000 Indonesiërs geëvacueerd rond vulkaan Merapi

Uit angst voor een dreigende uitbarsting van de Merapi-vulkaan hebben de Indonesische autoriteiten de afgelopen dagen meer dan 10.000 inwoners van dorpen op de flank van de vulkaan geëvacueerd.

Belga

Woensdag moeten in het Magelang-district ongeveer 3.000 mensen hun huis verlaten, zo liet een woordvoerder van de autoriteiten weten, waarmee het totaal aantal geëvacueerden deze week op 11.000 komt. De meesten onder hen ontvluchtten enkele weken geleden al eens hun huis bij een eerste uitbarsting. Terwijl de autoriteiten inspanningen doen om mensen in sommige gebieden te evacueren, keren inwoners van andere gebieden terug naar hun woning op de flanken van de vulkaan om zich te vergewissen van de situatie.

De 3.000 meter hoge berg ligt ongeveer 50 kilometer verwijderd van het rampgebied van de aardbeving, die anderhalve week geleden 5.800 slachtoffers heeft gemaakt. De berg spuwt lava en dikke dampen van brandend gas uit. Experts sluiten niet uit dat een en ander met elkaar te maken heeft. In 1994 kostte een uitbarsting van de vulkaan het leven aan 66 mensen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER