Doden door raketten en bom in Bagdad

Drie Iraakse broers die op het dak van hun huis in Bagdad lagen te slapen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen door drie raketten.

AP Ned

Een van de drie, de 20-jarige Maysara Naeim, kwam daarbij om het leven, de twee anderen raakten gewond. Het was niet direct duidelijk of de broers, die buiten sliepen vanwege de hitte, het doelwit waren van de raketaanval. De temperatuur in Bagdad schommelt de laatste dagen rond de 47 graden. Twee politiemannen kwamen woensdag kort na zonsopgang om het leven toen langs de kant van een weg in de buurt van een paspoortkantoor in Bagdad een bom ontplofte. Nog eens twee agenten raakten gewond.

De Italiaanse minister van buitenlandse zaken, Massimo D'Alema, zei woensdag nog eens dat zijn land zijn troepen nog dit jaar uit Irak terugtrekt. Dat de Italiaanse troepen dit jaar uit Irak zouden vertrekken was onder de regering van premier Silvio Berlusconi, die vorige maand werd opgevolgd door Romano Prodi, al duidelijk geworden. Italië heeft 2.700 militairen in Irak. Met de terugtrekking wordt nog deze maand een begin gemaakt. D'Alema is momenteel in Irak om het vertrek van de Italiaanse troepen met de regering van dat land te bespreken.