Chelsea betaalt 23 miljoen voor 19-jarige Nigeriaan

Print
De Engelse landskampioen Chelsea heeft vrijdag een nieuwe transfer bekendgemaakt: voor de 19-jarige Nigeriaan John Obi Mikel betaalde de Londense club 23 miljoen euro.
De getalenteerde middenvelder was eigendom van rivaal Manchester United, waarvoor hij geen enkele keer in actie kwam. Mikel speelde voor het Noorse Lyn Oslo, maar tekende vorige zomer een contract bij Manchester United. Achteraf vertelde hij dat hij dit onder dwang deed, waarna hij samen met zijn Nigeriaanse makelaar, John Shittu, spoorloos verdween. In januari kwam hij terug aan de oppervlakte tijdens de Afrikaanse Landenbeker in Egypte. Daar maakte hij indruk in de wedstrijd tegen Zimbabwe (2-0), waarbij hij kort na zijn invalbeurt één keer scoorde en één assist gaf.
Nu zijn de drie clubs - Man U, Lyn en Chelsea - tot een akkoord gekomen. Manchester krijgt voor Mikel ongeveer 17 miljoen euro, Lyn ongeveer 6 miljoen. De Engelse vicekampioen gaat bovendien de wens van Mikel om een arbeidsvergunning te krijgen vervullen, want dat is nodig om in Engeland te kunnen spelen.
Op de site van Chelsea stond te lezen dat Manchester United en Lyn geen protest aantekenen tegen de club. In januari vroeg Manchester nog aan de Wereldvoetbalbond FIFA om disciplinaire maatregelen -gaande tot uitsluiting van deelname aan de competities- te nemen tegen Chelsea, dat Mikel in het geniep probeerde los te weken.
Nu in het nieuws