Europese snorrenclub huldigt Antwerpse stadsfotografen

Stadsfotografen van Antwerpen Mon Huysmans en Michel Detobel mogen zich sinds zaterdagmiddag erelid noemen van de Europese Snorrenclub Antwerpen. De twee mannen werden zaterdagmiddag door de snorrenclub gehuldigd in de kiosk op de Antwerpse Groenplaats en werden daarna ontvangen op 't Schoon Verdiep, het stadhuis van Antwerpen.

Belga

De Europese Snorrenclub Antwerpen reikt al 28 jaar "eresnorren" uit aan Antwerpse personen (met een snor). Dit jaar werden uitzonderlijk twee personen gehuldigd. Stadsfotografen Mon Huysmans en Michel Detobel kregen een ingekaderde versie van het snorrenlied, een clubinsigne en een das van de snorrenclub uit handen van ereburgemeester en "beschermheer" Bob Cools. Ook de vrouwen van de snorren werden in de bloemen gezet.

"Dit is Antwerpen op z'n best. Hier is 't altijd plezant en wie anders dan onze fotografen die altijd deze gezelligheid op de foto hebben gezet, verdienen deze prijs", aldus Bob Cools.

De huldiging van de Snor is niet zonder slag of stoot verlopen, want de Europese Snorrenclub ligt in de clinch met de Antwerpse Snorrenclub. Er was zelfs een beslissing van het schepencollege nodig om te beslissen wie vandaag de festiviteiten mocht organiseren. "Er is inderdaad veel water naar de Schelde gevloeid, maar we hebben toch gekregen waar we recht op hebben", aldus voorzitter Willy Dupont. Na de plechtigheid op de Groenplaats werden de "eresnorren" nog door schepen Robert Voorhamme ontvangen op het stadhuis van Antwerpen. De trofeeën die ze kregen, zijn van bronsgieter Marc Claerhout.

Nu in het nieuws