Tony Gram moet curatoren Delsey Airlines 6 miljoen euro

Print
De Antwerpse rechtbank van koophandel heeft beslist dat zakenman Tony Gram zes miljoen euro moet betalen aan de curatoren van de failliete luchtvaartmaatschappij Delsey Airlines.
Om een exploitatievergunning te krijgen voor de luchtvaartmaatschappij NV Van Gaever, moesten de oprichters in maart 2002 een bedrijfsplan voorleggen. Toen dat voor de bevoegde autoriteiten niet voldeed, heeft zakenman Tony Gram geld in de luchtvaartmaatschappij gepompt en zich persoonlijk borg gesteld.

In augustus 2002 veranderde de naam in Delsey Airlines, maar in december van datzelfde jaar ging de maatschappij failliet. Er waren in totaal voor bijna 21 miljoen euro schuldvorderingen. Een groot deel daarvan is intussen betaald. Maar de curatoren eisten van Tony Gram nog 7.753.116 euro, vermeerderd met 500.000 euro kosten voor de afwikkeling van het faillissement. Tony Gram vroeg de rechtbank de vordering af te wijzen, maar die ging daar niet op in. Hij moet nu 6 miljoen euro provisioneel betalen. De rechtbank verklaarde het vonnis uitvoerbaar voor 4 miljoen euro. Dit betekent dat Tony Gram, zelfs als hij in beroep gaat, 4 miljoen euro moet betalen aan de curatoren van Delsey Airlines, aldus nog Gazet van Antwerpen.
Nu in het nieuws