20 jaar cel voor ernstige verwaarlozing bejaarde moeder

Print
De Amerikaanse man die zijn 71-jarige moeder dermate verwaarloosde dat ze slechts 28 kilogram woog toen ze aan een longontsteking overleed, heeft een gevangenisstraf opgelegd gekregen van twintig jaar.
De bewuste vrouw, Shirley Chittum, werd op 2 december in haar huis gevonden terwijl ze in lakens gehuld, bevuild met haar eigen urine en uitwerpselen en met maden op haar lichaam op de bank lag. De volgende dag overleed ze in het ziekenhuis. Haar zoon Paul bekende donderdag schuld en betuigde met krakende stem zijn spijt.

De verdediging had nog aangevoerd dat niet alleen de zoon wist van het aftakelen van de bejaarde vrouw. Zo is er nog op 15 november na een anoniem telefoontje een inspecteur langs geweest die het welzijn van ouderen in de gaten moet houden. Die persoon constateerde de stank en het feit dat de vrouw niet kon lopen, maar schakelde geen thuiszorginstantie in omdat de vrouw daar geen behoefte aan zei te hebben en volgens de inspecteur psychisch in staat was daarover een besluit te nemen.

De inspecteur zorgde er slechts voor dat maaltijden bij de vrouw werden bezorgd. Naar het optreden van deze persoon is een onderzoek ingesteld. maw5935bs 022257 jun 06GMT
Nu in het nieuws