Moeilijkheden gevreesd als VB mobiliseert voor Witte Optocht

Print
Het Vlaams Belang roept op om deel te nemen aan de optocht nu vrijdag in Antwerpen.
Hiermee overtreedt het Vlaams Belang de afspraak dat geen enkele politiek partij zou mobiliseren en verbreekt de partij de sereniteit. Dat zegt Georges Kamanayo, voorzitter van het organisatiecomité van de optocht van vrijdag 26 mei.

Morgen/woensdag is er een persconferentie gepland in het Antwerps Perscentrum om 11 uur. Daar wil Kamanayo samen met de ouders van de slachtoffers zijn bezorgdheid uitdrukken over de mobilisatie van het Vlaams Belang.

Georges Kamanayo is voorzitter van de Stedelijke Overlegraad Antwerpen en voorzitter van het organisatiecomité van de optocht die de twee slogans draagt "Het verdriet is van "A"." en "Stop racisme, diversiteit is realiteit."

"Tot nu toe hebben alle politieke partijen zich sereen opgesteld en niet gemobiliseerd", zegt Kamanayo. "Het Vlaams Belang overtreedt nu die sereniteit. We zijn bang dat ze hun militanten zullen optrommelen. Als dat gebeurt, vrezen we dat er moeilijkheden kunnen ontstaan." Tijdens de persconferentie wil Kamanayo hier dieper op ingaan en het traject van de mars overlopen.
Nu in het nieuws