Ook prequel van "Da Vinci Code" wordt verfilmd

Print
Nu de film "The Da Vinci Code" wereldwijd een heilige graal aan de filmkassa's is gebleken, heeft de studio Sony Pictures nog meer geld geroken:
scenarist Akiva Goldsman van "Da Vinci" heeft de opdracht gekregen om ook "Angels and Demons" van succesauteur Dan Brown tot een filmscript te verwerken. Dat meldde dinsdag het vakblad Daily Variety.

"Angels and Demons" -het boek- verscheen in het jaar 2000, maar verwierf pas bredere bekendheid na het succes van de "Da Vinci Code" (2003). In die roman, Browns derde, maakt Harvardprofessor Robert Langdon, gespecialiseerd in de symbolentaal, zijn allereerste verschijning. Volgens Variety hoopt men bij Sony hetzelfde succesduo, regisseur Ron Howard en hoofdacteur Tom Hanks, te strikken. Sony had destijds de filmrechten van beide romans gekocht.

In "Angels and Demons" probeert een esoterisch gezelschap, de Illuminati, het Vaticaan de lucht in te doen vliegen in volle conclaaf. De Illuminati zijn namelijk boos op de katholieke kerk omdat die ten tijde van de inquisitie mannen van de wetenschap (mond)dood heeft gemaakt. Voorts draait de plot rond gestolen antimaterie. Het boek, zo vinden vaklui, leent zich eigenlijk veel meer tot een Hollywoodadaptatie dan "Da Vinci", dat wel kan pochen met commercieel succes, maar door de vakpers niet echt werd gesmaakt.
Nu in het nieuws