Na drie dagen eerste ontslag uit Iraakse regering

Print
De Iraakse minister van Cultuur, Asaad Kamal Majeed al-Hoesseiny, heeft dinsdag ontslag genomen uit de nieuwe -drie dagen oude- Iraakse regering.
Al-Hoesseiny, lid van de Iraakse Islamitische Partij, wordt vervangen door Suleiman Al Jumeily van het Iraakse Front van Eensgezindheid. Dat meldt de Iraakse televisie.

Het ontslag komt er terwijl premier Noeri al-Maliki geschikte kandidaten zoekt voor de sleutelposten Binnenlandse Zaken, Defensie en Nationale Veiligheid.

Volgens journalisten die goede contacten hebben met de nieuwe regering diende al-Hoesseiny zijn ontslag in om zijn studies voort te zetten en zijn doctoraat af te maken.

De nieuwe Iraakse regering werd zaterdag voorgesteld, maar de ministerposten voor Binnenlandse Zaken, Defensie en Nationale Veiligheid zijn nog steeds niet ingevuld.

Vier mensen zouden hun kandidatuur hebben ingediend voor de functie van minister van Binnenlandse Zaken. Vier anderen zouden gesolliciteerd hebben voor de post van minister van Defensie en er zouden twee kandidaten zijn voor de job van minister van Nationale Veiligheid.

Al-Maliki liet zondag weten dat de drie vacante posten over enkele dagen zouden worden ingevuld. De nieuwe regering telt 37 ministeries.
Nu in het nieuws