Antwerpse binnenstad vrijdag moeilijk bereikbaar met auto

Print
Automobilisten die vrijdag naar de Antwerpse binnenstad willen afzakken, zullen daarbij de nodige hinder ondervinden.
Op het Antwerpse Zuid zullen de kaaien nauwelijks toegankelijk zijn door de Witte Optocht tegen geweld.

En in het centrum van de stad zullen de Carnotstraat, de Gemeentestraat en de Kipdorpbrug afgesloten zijn voor alle verkeer wegens werkzaamheden.

De as Carnotstraat - Gemeentestraat - Kipdorpbrug zal vanaf woensdagavond 24 mei tot maandag 29 mei worden afgesloten voor alle verkeer. Dag en nacht zal er worden gewerkt om de tramsporen te verleggen. "Iedereen krijgt de raad om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Voor bewoners en handelaars zijn er plaatselijke omleidingen uitgewerkt", zegt Nick Orbaen van de BAM, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel.

Tijdens het weekend krijgt iedereen de raad gebruik te maken van het openbaar vervoer. Wie met de trein naar Antwerpen komt, kan afstappen in het Centraal Station. Als metrostation gebruikt men best Diamant of Opera. Station Astrid is tijdens het verlengd weekend afgesloten om te vermijden dat reizigers midden in de werfzone zouden terecht komen.

Door de werken aan de tramsporen rijden een aantal tramlijnen tijdens het weekend van Hemelvaart niet. Om alle reizigers op hun bestemming te krijgen, volgen bus- en tramlijnen een omleiding en zet De Lijn pendeldiensten in. Men kan parkeren op een Park & Ride en met het openbaar vervoer het stadscentrum bereiken.

Het doorgaand autoverkeer kan via algemene omleidingen de werfzone vermijden. Wie naar de noordkant van de zone wil, rijdt via de Noordersingel naar de Italiëlei. Wie naar de zuidelijke kant wil, volgt vanaf de Singel de omleiding Plantin en Moretuslei naar de Frankrijklei. Op www.antwerken.be zijn de verschillende omleidingen raadpleegbaar.

Maar ook na het verlengde weekend is de hinder nog niet voorbij, waarschuwt de BAM. Het tramverkeer rijdt dan opnieuw normaal, een aantal buslijnen blijft drie weken een omleiding volgen. Tot de start van het bouwverlof blijft de as afgesloten voor het doorgaand verkeer. Tegen de start van het bouwverlof zal het wegdek op de Gemeentestraat en Kipdorpbrug volledig vernieuwd zijn.
Nu in het nieuws