Christian Van Thillo niet langer in raad van toezicht Bertelsmann

E.ON-topman Wulf Bernotat (Duitsland) is verkozen tot lid van de raad van toezicht van het mediaconcern Bertelsmann. Tegelijkertijd trekt Christian Van Thillo, afgevaardigd bestuurder van De Persgroep, zich terug uit de raad van toezicht nu zijn mandaat afgelopen is. Dat heeft de Europese mediagroep maandag in de rand van de jaarvergadering bekendgemaakt.

Belga

Bernotat staat voor een ondernemingsstrategie op lange termijn, die steunt op winstgevende basisafdelingen en duurzame waardeverhogingen, aldus Dieter Vogel, voorzitter van de raad van toezicht van Bertelsmann. Bernotat is sinds 1 mei 2003 voorzitter van de raad van bestuur van E.ON.

Waarnemers verwachten naar aanleiding van de algemene vergadering ook een voorlopige beslissing over de toekomst van het mediaconcern. De minderheidsaandeelhouder van Bertelsmann, het Belgische Groupe Bruxelles Lambert (GBL) met Albert Frère, wil een aandelenpakket van 25,1 procent naar de beurs brengen.

De familie van patriarch Reinhard Mohn, die 74,9 procent van de aandelen in handen heeft, wil de beursgang die gepland is voor 2007, op haar beurt verhinderen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio